Головна » 2016 » Січень » 31 » Урок пам’яті «З присвятою замордованим голодом…»
23:26
Урок пам’яті «З присвятою замордованим голодом…»

26.11 З метою вшанування загиблих від геноциду Українського народу бібліотекою НВК був проведений   Урок   памяті «З присвятою замордованим голодом…».  Зав. бібл. М.В.Мархайчук та вчит.Т.В. Гуцалюк  акцентували  увагу на тому, що Голодомор 1932 – 1933 років був наслідком не стихійного лиха, а спланованих системних заходів тоталітарного комуністичного режиму, був злочином геноциду. Учні 4 класу поділились спогадами своїх прабабусь та прадідусів   про Голодомор та ознайомились з книжкової виставкою   « Чорні крила голодомору».

В Україні є давній звичай – у пам’ять про померлу людину запалюють свічку. І щороку в Україні у четверту суботу листопада на пам’ять про тих людей, які померли з голоду, запалюють свічки. Цього року 28 листопада 2015 року о 16 годині Україна схилить голови у загальнонаціональній хвилині мовчання на знак вшанування всіх убитих голодом.

Опісля біля могил і меморіалів, пам’ятників жертвам Голодомору 1932 – 1933 років, на центральних площах і вулицях міст та сіл України, на підвіконнях власних осель українці запалюють свічки і лампадки.

О 16.00 прийдіть до пам’ятника  Пам’яті жертв голодоморів , щоб    вшанувати пам’ять убитих голодом. А із настанням темряви запаліть і поставте свічку на підвіконня так, щоб її було видно знадвору. Цей вогник символізуватиме нашу скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів наших співвітчизників, нашу віру у майбутнє.

Переглядів: 323 | Додав: ToDel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar