Головна » 2016 » Січень » 31 » Скорботна свічка пам’яті святої
23:15
Скорботна свічка пам’яті святої

Скорботна свічка пам’яті святої

 

        В п’ятницю , 18 вересня 2015 року, в актовому залі НВК відбулося офіційне відкриття пересувної виставки благодійного фонду « Хесед Бешт» « Голокост і  Пам’ять».

   Мета виставки: формування толерантної свідомості, історичного мислення і співчуття до жертв геноцидів; виховання в учнів розуміння небезпеки ксенофобії, шовінізму, неонацизму, антисемітизму; формування в учнів і педагогів інтересу до маловивчених сторінок історії Другої світової  війни.

     Учні 9-11 класів НВК ознайомились з матеріалами експозиції, які оповідають про криваві  1939-1945 роки, про смертний вирок, винесений єврейському народові, про людей усіх національностей, котрі стали жертвами фашизму тільки тому, що любили свій народ і боролися за його свободу.

     Зворушлива інформація, історичні факти, відео-інтерв’ю, документи часів війни, фотографії знайдених масових поховань і предмети, що підтверджують ті події - нікого не залишили байдужими.

     Сподіваюсь,  що гімназисти НВК, пізнаючи та аналізуючи зібраний коментар тих далеких подій,  ніколи не  забудуть  про одну з найбільших трагедій XX століття та не допустять  повторення подібного пекла у майбутньому. 

        

Переглядів: 338 | Додав: ToDel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar