Головна » 2018 » Листопад » 21 » ЧОРНІ КРИЛА ГОЛОДОМОРУ
23:55
ЧОРНІ КРИЛА ГОЛОДОМОРУ

ЧОРНІ КРИЛА ГОЛОДОМОРУ

                        85 років тому наш народ пережив катастрофу, яка могла зупинити життя всієї нації. Голодомор приніс не лише страждання і смерть. Він посіяв страх серед людей. Тільки правда про геноцид українського народу і чиста пам’ять про усіх полеглих здатна звільнити нас від мороку минулого.

              З метою вшанування загиблих від геноциду Українського народу бібліотечно-інформаційним центром НВК та вчит. істор.  О. В. Марчук    був проведений  круглий стіл « Чорні крила голодомору». Здобувачі освіти 10 кл. ( кл. кер. Л.М. Язловецька)  ознайомились з  документами, фотографіями та публікаціями  про геноцид українського народу, віртуальними спогадами  і свідченнями очевидців, тих, хто у своїй пам’яті крізь роки проніс страждання та біль спричинені тоталітарним режимом. Історичними фактами  о трагічних подіях 30-х років у Славутському районі поділилися Олена Макогончук, молодший науковий співробітник   Славутського історичного  музею. 

              В своїх виступах гімназисти підкреслили , що пройдуть роки, минуть десятиліття, а трагедія 1933 року все одно хвилюватиме серця людей  і тих, кого вона зачепила своїм чорним крилом, і тих, хто народився після тих страшних років. Пам’ять про Голодомор має бути вічною, як реквієм, як пересторога всім сущим на Землі!

Переглядів: 403 | Додав: prokopchukolexandr | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar