Головна » 2016 » Квітень » 27 » 30 років Чорнобильській трагедії
21:58
30 років Чорнобильській трагедії

 

30 років Чорнобильській трагедії

         Навчати учнів уболівати за минуле своєї держави; формувати загально розвинену людину, що буде протистояти злу, насильству, несправедливості та руйнуванню навколишнього світу; розвивати в учнів потребу будувати, створювати, відроджувати заради України; виховувати почуття сприймання чужого болю як свого, повагу до людей, які віддали своє життя в ім’я майбутнього  людства; прищеплювати любов до рідного краю, почуття відповідальності за благополуччя нашої держави – мета круглого столу «Поріс чорнобилем Чорнобиль — бідою нашою поріс» ( 13.04 ) ,  проведеного  для учнів 9 класу кл. кер. Л.Г. Задворної при допомозі БІЦ НВК.

         На годині спілкування  «Чорнобиль – біль наш довічний» ( 25.04)           ( 2-4 кл.) проведеної  БІЦ НВК було підкреслено, що урятований світ — найкращий пам'ятник тим, хто загинув у чорнобильському пеклі; пам'ятаймо про них і робімо усе, щоб ніколи не падала на Землю гірка зірка Полині.

 

30 років Чорнобильській трагедії

Ми атомні заложники прогресу. 
Вже в нас нема ні лісу, ні небес. 
Так і живем од стресу і до стресу, 
Абетку смерті маємо – АЕС.

Л.Костенко

З нагоди 30-річчя катастрофи на Чорнобильській АЕС в БІЦ НВК організована виставка-застереження «Чорнобиль – твій біль, Україно!», на якій представлено різноманітну науково-пізнавальну, історичну та публіцистичну літературу. Окремими розділами виставки виділено  видання про подвиг героїв-чорнобильців, екологічні наслідки наймасштабнішої техногенної аварії,  стан атомної станції, Чорнобильської зони, які постійно в центрі уваги світової громадськості. Катастрофа нагадала всім про всепланетарну відповідальність людини за плоди її діяльності й глобальність можливих трагічних наслідків у разі нехтування цього постулату.

Більш детальніше з матеріалами виставки можна ознайомитись в читальній залі БІЦ.

Запрошуємо відвідати виставку!

 

Переглядів: 322 | Додав: ToDel | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar