Головна » 2016 » Березень » 29 » 28.03 Книга – добрий, мудрий друг!
21:47
28.03 Книга – добрий, мудрий друг!

28.03  Книга – добрий , мудрий друг!

         Щороку березень для бібліотек України, які обслуговують дітей та юнацтво, наповнений приємними клопотами, пов’язаними із відзначенням традиційного свята – Всеукраїнського Тижня дитячої та юнацької книги. Проходить Тиждень Книги  і в шкільних бібліотеках нашого міста.

        Урочисте відкриття свята « Книга – добрий, мудрий друг!»   відбулось в бібліотечно-інформаційному центрі НВК № 5. Учні  здійснили  віртуальну подорож, ознайомились з самими красивими бібліотеками світу, з пам’ятниками книзі та казковим героям,  зустрілись с Надією Володимирівною Пасічник, відомої письменницею  нашого краю.  Учні 2 – А  класу   ще раз нагадали правила поведінки з книгою.   У  БІЦ НВК  під час Тижня влаштовуються книжкові виставки,  літературні ігри, конкурси, вікторини,  літературні квести, години  повідомлень та багато інших заходів. А ще цікавою є акція «Подаруй бібліотеці сучасну українську книгу».

      Незважаючи на те, що нині багато дітей замість книг все частіше звертаються за знаннями та розвагами до комп’ютера, Всеукраїнський тиждень дитячої книги – це свято для дітей, в якому вони є і глядачами, і учасниками. Його головною метою є зробити так, щоб діти поспішали до бібліотеки на зустріч з доброю книгою не лише під час проведення тематичних тижнів, а й протягом усього життя. Саме залучення школярів до скарбів літератури, популяризація читання, книги і бібліотеки як скарбниці знань , розвиток інтелектуального та духовного потенціалу школярів, сприяння пробудженню творчої активності особистості – головне в роботі БІЦ НВК!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 394 | Додав: ToDel | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar