Головна » 2016 » Лютий » 10 » 15.02 – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав «Відлуння кровавих стежок Афганістану»
22:41
15.02 – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав «Відлуння кровавих стежок Афганістану»

15.02 – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

«Відлуння кровавих стежок Афганістану»

         Афганістан… Уже 27 років у нашій свідомості прописалося це слово не як географічна назва далекої мусульманської країни, а як синонім людського лиха, справжнього людського пекла. Близько 4 тисяч молодих хлопців - українців загинуло на тій війні, 6 тисяч стали інвалідами, ще 72 чоловіки залишились у полоні або пропали безвісти.

         Афганістан… Він став синонімом людського лиха, справжнього пекла: палюче сонце, спекотний вітер – афганець, пісок, що не дає дихати, і завжди хочеться пити. Славутчина  має свою сумну  статистику, з Республіки Афганістан не повернулося 9 наших земляків. У читальної  залі  бібліотечно - інформаційного центру НВК розгорнута  виставка – роздум «Відлуння кровавих стежок Афганістану», яка акцентує увагу на важких, жахливих буднях війни. Ми не повинні забувати жертв Афганістану, як і всіх інших жертв, які поніс наш народ тільки через те, що не сам керував долею своїх громадян, а ними розпоряджався хтось інший. Це потрібно для того, щоб нові Афганістани не виникли більше на нашій землі.

         Сьогодні в умовах неоголошеної війни з сусідньою країною українські воїни демонструють патріотизм, мужність та відвагу захищаючи територіальну цілісність, вони гідні нащадки своїх дідів та прадідів!

 

Переглядів: 557 | Додав: ToDel | Рейтинг: 3.0/4
Всього коментарів: 0
avatar